Miten voit alkaa ottaa vallan oman talouden

0
Arvostele artikkeli

Seurata oman talouden voi olla hyvin palkitsevaa. Tämä ei vain auttaa sinua nukkumaan paremmin yöllä, mutta voi myös auttaa sinua tavata husdrömmar -, matka-tai hanki itsellesi unelmiesi auto. Se voi myös auttaa sinua tullut velka-free ja tietää, että sinulla on täysi valvoa oman talouden ja ehkä jopa säästää teidän ensimmäinen milj. euroa. Siksi, sinun pitäisi lukea siitä, miten voit hallita oman talouden. Miten tehdä talousarvio, pitää siitä kiinni ja säästää säännöllisesti? Olemme nyt menossa katsomaan sitä.

Miksi sinun pitäisi tehdä budjetti

Kun olet tehnyt työtä, jotta budjetti, voit suoraan olla enemmän valvoa, miten paljon rahaa tulee ja menee ulos joka kuukausi. Ottaa talousarvio auttaa myös varmistaa, että et päätyä velkaa samalla, kun se lisää mahdollisuuksiasi saada lainaa verkossa tai pankissa. Tämä niin olet todennäköisesti myös on luottokelpoinen, jos sinulla on budjetti. Se on myös vähemmän todennäköistä, että sinulla on yllättynyt odottamattomia kustannuksia. On niin ohjaus oman talouden on helpompi tallentaa ja voi siten mennä lomille tai täytä muita halua, että yksi voi olla.

Mitä sinun täytyy tehdä budjetti?

Tekee budjetin ei tarvitse olla vaikeaa. Tällä hetkellä on monia työkaluja, sekä paperimuodossa että sähköisesti. Jos olet vain käyttämällä kynää ja paperia, sitten tehdä muutama sarakkeita, jossa voit kirjoittaa:

Kotitalouksien kustannuksia

Tämä sisältää sellaisia asioita kuten vuokra, sähkö, vesi, jne

Elinkustannukset

Kuten ruoka -, matkapuhelin laskut, vaatteet.

Muut kiinteät kustannukset

(Esimerkiksi vakuutukset)

Perheen ja ystävien kanssa

(Juontaja)

Liikenne

(Auto ja julkinen liikenne)

Viihde

(Netflix, Spotify, urheilu, syöminen, lomat, jne.)

Sitten se on etsiä kaikki kuitit ja laskut. Oletko joku, joka heittää kaiken, joten saatat joutua odottamaan kuukauden ja muista tallentaa kaikki kuitit ja laskut, jotta sitten työskennellä yhdessä ja jakaa kustannukset eri luokkiin. Näin saat hyvän yleiskuvan kaikista kustannuksista ja kuinka paljon voit viettää kuukausittain.

Miten pitää budjetti

Kun olet tehnyt budjetin, joten se on nyt pitää sitä. Tehdä sinusta tuntuu, että se on kova niin se on aika alkaa tehdä joitakin muutoksia. Hyvä paikka aloittaa voisi olla muuttaa tapojaan. Esimerkiksi, sinun ja usein syödä, kun olet töissä? Alkaa tehdä ylimääräistä ruokaa päivällisellä niin, että voit ottaa mukaasi eväät töihin. Sen sijaan take away-kahvia matkalla töihin, voit alkaa tehdä omia kahvia ottaa mukaasi take-away-muki kotoa. Että tavalla voit ehkä säästää tarpeeksi rahaa joka kuukausi pitää budjetti. Muut muutokset olisi leikata tilauksia, joita et käytä. Haluatko todella Netflix joka kuukausi? Haluatko lukea lehdestä, että tulee postilaatikkoon joka kuukausi? Tarvitsetko todella niin paljon uusia vaatteita joka kuukausi? Mene sinä oikeastaan kuntosalilla tai voit kouluttaa kotona sen sijaan? Tai ehkä siellä on halvempaa salilla, että et voi vaihtaa?

Oletko perheellinen, joten se on tärkeää, että voit istua yhdessä alas ja päättää, mitä se on, että tulee tulevaisuudessa. Älä unohda myös tarkistaa oman budjetin säännöllisesti. Elämä muuttuu ja menot tulevat ja menevät. Saat palkankorotuksen, joten ehkä nyt on mahdollisuus säästää enemmän?

Maksaa velkojaan

Jos sinulla on velkoja, on hyvä asettaa tavoite, tulla velan ilmaiseksi niin pian kuin mahdollista. Sinulla on useita pienempiä lainoja, sinun pitäisi ehkä nähdä, jos voit kerätä useita lainat yhteen paikkaan yhden suuren lainan voi tällä tavalla voi leikata korot kulut ja maksaa pois lainan nopeammin ja ehkä jopa pystyä saada pienempi kuukausittain maksut maksaa joka kuukausi. Vaikka sinulla on vain lainaa niin, voit harkita soittamalla lainanantajalle pyytää saada pienempi korko. Se yleensä ole ongelma, kun ne osoittavat itse haluaa pystyä maksaa pois laina. Pankit yleensä haluavat auttaa sinua voi tulla velaton varsinkin jos näyttää ennakoivaa.

Tapa, jolla säästöjä tavoite

Kun sinulla on yleiskuva, niin voit myös päättää, jos haluat leikata joitakin kustannuksia, jotta saada vähän enemmän rahaa voit lisätä säästöjä. Se on aina hyvä olla rahaa säästössä varten odottamattomia kulut tai jos olisi ilman työtä. Myös tavoite, lähteä ulkomaille? Uuden auton? Tai vain tietyn summan tilillesi, ehkä ensimmäisen miljoonaa? Voit myös alkaa laittaa enemmän rahaa eläkkeelle säästöjä, tai investoimalla sijoitusrahastot ja osakkeet.

Jos velat tuntuu ylivoimainen

Yleensä tämä on vaikein askel ottaa kiinni kaiken. Kuitenkin, se ei edistä kiinni oman päänsä hiekkaan ja yrittää sivuuttaa ongelmaa. Pikemminkin, se on yleensä vain pahenee. Mitä nopeammin otat kiinni se kaikki parempi se on. Tarkistaa, kuinka suuri velka on, ja tehdä suunnitelman mukaisesti. Puhua lainanantaja ja sopia jotain, joka toimii molemmille. Ne ovat varmasti auttaa mielellään, jos he huomaavat, että haluat tehdä asialle jotain.

Elää järjestäytynyttä elämää

Onko aiot aloittaa aikuinen elämä tai haluat hallita oman jo olemassa olevan talouden, joten se auttaa olla järjestetty. Tee selkeä budjetti. Elää sen jälkeen. Säästä rahaa joka kuukausi. Käyttää sideaineita laskuja ja tärkeitä kuitteja. Tuntuuko se vaikeaa? Yritä tehdä siitä nautittavaa millään tavalla. Ehkä se tuntuu parempi, jos et käytä fancy sideaineita tai kansioita, palkitse itsesi kanssa jotain, kun laitat paperit järjestyksessä, tai jotain vastaavaa. Tuntuu, että se on hauskaa hallita ja hemmottele itseäsi jotain, kun olet saavuttanut ensimmäisen säästötavoite. Tällä tavalla, voit nukkua hyvin yöllä, tuntuu vapaus on rahaa yli hauskaa ja myös suunnitella tulevaisuutta.

Share.

About Author

Comments are closed.