TYÖSOPIMUS SUOMEN

0
TYÖSOPIMUS SUOMEN
3 (60%) 2 ääntä

Oletko löytänyt töitä Suomessa? Täydellisesti. Nyt siitä, mitä työntekijän tulee tietää ennen sopimuksen allekirjoittamista. Nämä säännöt eivät koske ainoastaan suomalaisia työsopimus, mutta myös ulkomaalaisia, jotka työskentelevät Suomessa.

Joten, pidät käsissäsi kauan odotettu työsopimuksen. Älä kiirehdi allekirjoittaa se. Ensimmäinen, katsotaanpa työlainsäädännön. Olisi myös hyödyllistä nähdä, miten ammattiliitot toimi.

Periaate suojaa työntekijän

Suomessa työlainsäädäntö perustuu periaate, työntekijän suojelu. Työsopimuksen teko on tärkein nykyisen työlainsäädännön ja säätelee työsopimus -, sekä yksityiset yritykset ja julkiset organisaatiot.

Työlainsäädäntöä on olemassa, esimerkiksi, pakollisia säännöksiä, joiden mukaan työntekijän irtisanominen ei ole sallittua ilman näkyvää syytä ja taloudellisia tappioita hänelle. Työvoiman laki säätelee työsuhteita Yleensä; käytännön kysymykset työelämän jokaisen yrityksen on nimenomaisesti säännelty työehtosopimuksissa (TES).

Työntekijät ovat järjestäytyneet ja työnantajat ovat järjestäytyneet. Tehtävä jokaisen organisaation on puolustaa etuja ja oikeudet sen jäsenten, eli ammattiyhdistykset ja ammattiliitot, työnantajien ratkaista ongelmia, parantaa edellytyksiä korvauksen, antaa takeet työsuhteiden ja parantaa työsopimus laatua. Unionin jäsenyys ei ole tarpeen, mutta monet uskovat, se antaa suojaa työntekijälle.

Työntekijät yleensä valita Unioni perustuu niiden ammatti ja koulutus. Opettajien liittyä opettajien liitto.

Työsopimuksen

Suomessa sopimus voidaan tehdä suullisesti, mutta se on tapana suorittaa kirjallisesti, kahtena kappaleena.

Sopimuksessa on määriteltävä: osapuolten työsopimuksen, alkamispäivä työsuhde, koeaika, työsuhteen luonne, työpaikka, ammatilliset tehtävät, toiminnot ja vastuut työntekijän irtisanomisajan päättymisestä työsopimuksen, edut, korvaukset, palkat ja maksuehdot. Jälkimmäinen määräytyy lain ja työehtosopimuksen (TES).

Maksettu palkka ei voi olla pienempi kuin määritellyn tason sitova työsopimus (TES), vaikka siellä ei tällä hetkellä ole lakisääteistä minimipalkkaa Suomessa. Tärkein päästöoikeuksien palkkaa ovat: avustus vuotta palvelua, avustus ylityöt, ylimääräiset korvaukset vuorotyöstä.

Palvelussuhteen ehdot työntekijä voi olla edullisempi kuin määritelty työehtosopimuksessa (TES). Tässä tapauksessa työsopimuksen työntekijä määrittää täsmälleen ehtoja, joista on sovittu työntekijän ja työnantajan.

Jos ajatellaan, työsopimus tehty määräämättömäksi ajaksi, se voidaan irtisanoa aloitteesta työntekijä tai työnantaja. Tapauksessa irtisanominen työsopimuksen työnantajan, laki on sama nimi tarjoaa esimerkiksi seuraavat voimassa irtisanomisperusteet: syyt, tuotanto-ja taloudelliset syyt, sekä syistä, jotka liittyvät rikkoo työsopimuksen työntekijä.

Painopiste pitäisi olla merkittäviä rikkomuksia velvoitteitaan, jotka johtuvat työsopimuksesta tai laista. Ja työsopimus tehdään tietyn ajan, ei voida irtisanoa – ei työntekijän eikä työsopimus.

Jos yhtäkkiä on kohdattava tilanne varhaisen irtisanominen työsopimuksen vuokraamalla osapuoli, muista, että työntekijällä on oikeus pyytää neuvoja Jäsentä työsuojelu, johtaja Department of labor protection tai valtuutettu edustaja ammattiliiton (ay).

Se antaa työntekijälle Unionin jäsenyydestä?

Unioni edustaa työntekijöitä ja suojaa heidän oikeudet työsuhteissa. Lisäksi ammattiliittojen jäsenten tarjotaan erilaisia etuuksia ja palveluja.

Yksi tärkeimmistä – asianajajan. Myös, riippuen edellytykset erityisesti Unionin, se voi olla esimerkiksi täydennyskoulutusta, vakuutus -, hyödyt, hotellit, kuntosalit, jne.

Jokainen uusi Unionin jäsen voi myös jäseneksi ammattiliittojen keskinäisen avun Rahasto (työttömyyskassa). Kuitenkin, voit tulla jäseneksi kassa ilman liittyminen Unioniin. Jäsenyys keskinäisen avun Rahasto järkevää, koska kerran olet työtön, saat hyötyä suhteessa teidän palkka ennen kuin saat potkut (ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha). Etuus on maksettu noin kaksi vuotta.

On olemassa Keski-ammattiyhdistysten: Keski-Unionin suomen ammattiliittojen (SAK), Keski-ammattiliiton työntekijöiden kanssa korkeakoulutuksen (määräaikainen työsopimus) ja Keski-ammattiliiton työntekijöiden (STK), sekä haara ammattiliitot: ay-palvelun työntekijät (PAM), ay tieliikenteen työntekijöiden (AKT), Unionin kunnan työntekijät (JHL), (AKAVA), kaupan liitto metalli-työntekijät, (Metalliliitto), jne.

Unionin jäsenmaksu on yleensä noin yksi prosentti palkasta. Voit liittyä Unioniin, milloin tahansa, ei vain silloin, kun haet uutta työtä.

Share.

About Author

Comments are closed.